Quotes

—————————————————————————————–

Wij gunnen iedereen deze taalreis!salud

Oktober 2019 waren wij mee met de Buen Camino reis. Het was een fantastische reis met heel veel Spaans, leuke lessen, mooie excursies, heerlijk eten en bovenal een hele enthousiaste “juf” Charlotte.
Daarnaast was Rob een geweldig en minstens zo enthousiaste reisleider.

Ad en Miebeth   (Taalreis oktober 2019)

 

 

 

 

———————————————————————————————–

Ik heb zo’n leuke week gehad!

De lessen Spaans zijn helemaal op de conversatie gericht , aan lange tafel in de tuin en in de zon bereiden we de excursies voor die Rob en Charlotte met uiterste precisie voor ons hebben uitgesAGGA9200tippeld.
Opdrachten in het Spaans , die ook Spaanssprekend moeten worden uitgevoerd !! Heel erg leerzaam en je steekt ook nog wat op van zaken op ander gebied. Ik wil het eigenlijk niet allemaal benoemen want de verrassing van het programma is nou juist zo leuk!
En steeds weer terugkomend in het prachtige huis waar heerlijk voor ons wordt gezorgd /gekookt en we zelfs een professionele massage kunnen ondergaan .
Ik kan iedereen deze reis aanraden, het is van alles wat , culinair genieten, Spaans spreken , leuke mensen  ontmoeten , nieuwe woorden leren , de waanzinnige mooie omgeving verkennen en dat alles onder de bezielende leiding van Charlotte en Rob!  Ik zou zeggen : verwen jezelf ,ga het doen en geniet net zoals Ik genoten heb !

Nori  (taalreis oktober 2018)

 

—————————————————————-IMG_1780

Ik volg nu voor het tweede jaar de Spaanse lessen bij Charlotte. Haar enthousiasme voor het lesgeven en voor Spaanse taal en cultuur maken de lessen tot een feest. De groep is leuk, we doen het echt samen en de lessen zijn heel goed en gevarieerd met extra materialen. Ook wijs je ons op Spaanse films en evenementen. In de lessen geef je  iedereen de ruimte maar weet ons ook heel goed ‘bij de les’ te houden, dus we leren er veel van. Ik wil graag nog jaren doorgaan!

Hans

—————————————————————————————————–

Buen Camino op reis, naar Gerona, was een feest. Het komt zelden voor maar hier was alles perfect: leuke excursies met goede voorbereiding (les op maat), een ontzettend leuke locatie met fantastisch eten. En niet te vergeten: de leukste groep die ik ooit heb meegemaakt: het was heel gezellig, we hebben veel plezier gehad en er was belangstelling voor elkaar en ook ruimte voor diepergaande gesprekken. Een absolute aanrader!

Hans    (taalreis 2018)

————————————————————————————————–

Saskia en Harry hebben een onvergetelijke reis gehad, Gerona prachtige stad  met een zeer bijzondere invulling door Charlotte en Rob georganiseerd. Een onvergetelijk verblijf in Can Portell.

Succes met komende reizen het is in hoge mate aan te bevelen. Liefs saskia en harry

Taalreis oktober 2018

————————————————————————————————–

Als nieuweling werd ik hartelijk door jou en de groep ontvangen. Het is een hechte groep, mede door jouw manier van begeleiden. Je weet de juiste balans te vinden tussen de sociale en educatieve momenten. Mijn verwachting bij aanvang van de eerste les was dat er een Spaanse “juf” zou zijn. Dat was niet het geval. Maar jouw kennis van de taal en de manier van uitleggen maakte dat ik daar niet al te veel bij stil stond. Totdat er een Spaanse vriendin van mij meekwam naar de les om iets te vertellen over het leven in Spanje. Zij was onder de indruk van je woordenschat, grammatica en uitspraak. Je bent daarnaast ook nog een leuke vrouw. Ik kom graag naar je toe en zal dat blijven doen. Nicolette

————————————————————————————————–
Voor mij is het erg belangrijk om een klik te voelen bij degene die les geeft maar ook dat ik me op mijn gemak voel bij die persoon. En… Dat gevoel heb ik gewoon bij jou.
Ik ben niet bang om fouten te maken en jij verbetert me op een prettige manier zonder dat ik het gevoel krijg dat ik voor de zoveelste keer dezelfde fout maakt. Dat heeft allemaal te maken met vertrouwen! Ik vind het leuk om naar les te gaan en jij krijgt me zover, ondanks mijn slechte discipline, dat ik echt m’n best doe!!
Tjits en ik hebben op dit moment wel de luxe dat we samen met jou een plan kunnen maken.
Jij hoort en voelt heel goed aan wat we nodig hebben!
Un saludo, Bertie

————————————————————————————————

Waarom ik weer op les bij je ben: je weet precies waar we zijn gebleven, controleert het huiswerk, de structuur van de les is leuk én serieus, je geeft inspirerende voorbeelden via internet, en er wordt veel Spaans gesproken. Wat ik ook héél graag zou willen kunnen….
Je geeft ook tips over tijdschriften, films enz. Dat zijn leuke extraatjes.
Salu2 Tjits
Heel belangrijk voor een leuke les zijn natuurlijk, naast de ‘juf’ ook de medecursisten, en ik kan niet anders zeggen dat we daar ontzettend mee geboft hebben. Maar dat komt vooral ook door de interactie met jou. Als er een zuurpruim les had gegeven, was de lol er al gauw af geweest. Maar jij kan lekker mee dollen en dat doe je dan ook af en toe in het Spaans; je geeft een ieder de ruimte voor haar of zijn gekke fratsen, om daarna toch weer over te gaan tot de orde van de dag.

————————————————————————————————–

Ik vind het ook prettig, hoe jij je lessen doorspekt met zogenaamde praktische oefeningen. Memory, of kwartetten, waardoor de eigenlijk woordjes aan het leren bent ( de ‘zanahoria’ had er vast niet zo ingezeten, als ie niet op de memory kaartjes had gestaan ) of grammatica aan het drillen bent ( nee, die heb ik niet).
En met de liedjes die je soms behandelt, leer je toch ook woorden buiten de geijkte boeken paden.
Ik vind dat je de grammatica heel erg duidelijk uitlegt, en ook niet te beroerd bent, om het nóg een keer, en nóg een keer uit te leggen.

Janneke

—————————————————————————————————
Hola Charlotte,

De meerwaarde van Spaanse lessen bij jou vind ik de manier waarop je les geeft.
Er zit humor in, tijd voor een grapje of een persoonlijk gesprekje.
En het belangrijkste is dat we proberen om Spaans te leren in ons eigen tempo.
Uit den treuren de grammatica herhalen zodat eens het kwartje gaat vallen, maar nog steeds weet jij het leuk te houden.
De afwisseling van de lesstof is ook fijn.
Dan weer een boek lezen, artikelen op internet opzoeken en bespreken, naar de spaanse film of tijdens de laatste les.
De oefeningen op internet vind ik ook prettig.
De kleinschalige lesgroep werkt ook in ons voordeel.
Ineke

——————————————————————————————————-

Charlotte kan zowel goed Nederlands als Spaans spreken. Bij andere “lesgevers” tref je nog wel eens iemand die van Spaanse afkomst is en niet zo goed Nederlands spreekt en grammaticaal niet voldoende is onderlegd in het Nederlands.
Zij is geduldig en laat ons tijdens de les zoveel mogelijk Spaans spreken.
Ook iszij veelzijdig in het aanbod van materiaal: Computer, tijdschriften, boekjes, leerboek/werkboek, film`en ze heeft gevoel voor humor!
Mia

——————————————————————————————————-

Ik ken Charlotte al een tijdje; het is vertrouwd en bovendien is Charlotte een vlotte Spaans sprekende waar we veel van leren. We zitten in een vrolijke groep; gezellig! ( Feikje)

———————————————————————————————————

Duidelijke les en sympathieke lerares! ( Rob Keesman)

———————————————————————————————————–

Wij komen graag bij Charlotte, omdat zij altijd enthousiast les geeft. Ik vind haar persoonlijk ook altijd aanspreekbaar, goed gehumeurd en ook moeilijke tema’s gaat zij niet uit de weg. Het is voor mij een gezellige ochtend, maar ook kan ik het Spaans goed bijhouden zo.
( Jolien)
De docente zorgt voor een goede sfeer, waardoor ik met plezier de taal tracht te praktiseren. Haar werkwijze vind ik stimulerend. ( Rob P).
Charlotte geeft op heel persoonlijke wijze les.
Probeert iedere les zo interessant en afwisselend mogelijk te maken. Zij is enthousiast, betrokken en geduldig.

————————————————————————————————————

Afwisselende lesvorm
Leuk mens
Eerst praten, dan pas grammatica
Laat wel doorwerken
Kortom: gezellig & leerzaam

———————————————————————————————————–

Afwisselende, levendige lessen. De vorderingen worden goed in de gaten gehouden en zwakke onderdelen van de grammatica worden herhaald als dat nodig is. Er is een prettige, ontspannen sfeer in de klas.
————————————————————————————————————

Ik volg een cursus Spaans bij Charlotte voor het derde jaar; ik vind haar een goede docente.
Zij legt goed uit, houdt de vinger aan de pols en de lessen zijn praktisch en speels.
Charlotte is heel geduldig en herhaalt veel. Er is geen stress gevoel en zij weet dat het er bij je in zit en zij is in staat het eruit te halen.
De docente heeft zeer goede kennis van de Spaanse taal en de Spaanse cultuur. Zij is geduldig en geeft goede en duidelijke uitleg. Zij neemt altijd tijd voor extra begeleiding, ook buiten de officiële lestijden. Er heerste een gezellige sfeer in de klas en Charlotte zorgt ervoor dat de groep op één lijn blijft/ zit. Zij is een enthousiaste docente en zorgt voor veel extra lesmateriaal. Er worden extra avonden georganiseerd met Spaans eten en Spaanse films.