Reacties van cursisten:

“Een gezellige groep cursisten, op een fantastische locatie”

Na enkele gezellige voorlichtingsbijeenkomsten vooraf, ging 22 oktober “de Camino con Buen Camino” écht van start. Al snel bleek dat van begin tot eind álles tot in de puntjes geregeld was. MEHG6100Een goed gevuld en gevarieerd programma, waarbij natuurlijk de Spaanse taal de boventoon voerde. Leuke lessen, voorafgaand aan interessante excursies, altijd met een rondleiding in het Spaans. Het luisteren naar, maar ook het praten met spaanstaligen was leuk en echt heel leerzaam. Tel daarbij op, een gezellige groep cursisten, op een fantastische lokatie met iedere dag heerlijk eten, dan kunnen we alleen maar zeggen: ¡una semana estupenda!

Muchas gracias, Charlotte y Rob!

 

Saludos,
Leo y Emma.     Oktober 2019

 

———————————————————————————————–

“Leren voelde niet als leren, maar als ontspanning”

Bedankt voor de fanatische “de Camino con Buen-Camino!” Het was ontzettend leuk om met jullie en de groep een kleine week te mogen verblijven in de prachtige omgeving van Girona. Het verblijf in Can Portell was heel fijn. Alles was goed verzorgd en 3 keer per dag een heerlijke maaltijd geserveerd krijgen is een groot cadeau.

BXHA1746

Het tempo van de verschillende activiteiten achter elkaar lag hoog, maar ik vond het heel fijn om mij daar een week in te kunnen verliezen. Als het nodig was stelden jullie het programma bij en dat was heel prettig. De hele week was één groot feest en vloog helaas veel te snel voorbij. Leren voelde niet als leren, maar als ontspanning. Alles was even goed verzorgd van de lessen tot het heerlijk eten van Begoña en van de excursies tot de persoonlijke aandacht.

We leerden veel nieuwe en bizarre (estrambótico!) woorden, die later natuurlijk goed van pas kwamen bij de vele leuke rondleidingen. Wat was het leuk om te merken dat je die na een jaar Spaanse les al goed kan volgen.

Het aller leukste en ook meteen het aller moeilijkste waren de gesprekken met de locals. Heel erg spannend, maar wat waren we achteraf allemaal trots dat het ons gelukt was om zo lang met deze leuke mensen in het Spaans in gesprek te gaan.

Het was heel bijzonder om deze mooie week met jullie en de groep te mogen beleven. Bedankt voor jullie goede zorg, humor, geweldige organisatie en enthousiasme. Het was een geweldige week om nooit te vergeten!

Liefs Mirte    Oktober 2019

————————————————————————————————–

“Wij gunnen iedereen deze taalreis!”

saludOktober 2019 waren wij mee met de Buen Camino reis. Het was een fantastische reis met heel veel Spaans, leuke lessen, mooie excursies, heerlijk eten en bovenal een hele enthousiaste “juf” Charlotte.
Daarnaast was Rob een geweldig en minstens zo enthousiaste reisleider. Wij gunnen iedereen deze taalreis!

Ad en Miebeth     Oktober 2019

——————————————————————————

DAIA9998

 

Het is in hoge mate aan te bevelen

Saskia en Harry hebben een onvergetelijke reis gehad, Gerona prachtige stad  met een zeer bijzondere invulling door Charlotte en Rob georganiseerd. Een onvergetelijk verblijf in Can Portell.

Succes met komende reizen het is in hoge mate aan te bevelen.

Liefs Saskia en Harry     Oktober 2018

 

——————————————————————-

“Een absolute aanrader!”

Buen Camino op reis, naar Gerona, was een feest. Het komt zelden voor maar hier was alles perfect: leuke excursies met goede voorbereiding (les op maat), een ontzettend leuke locatie met fantastisch eten. En niet te vergeten: de leukste groep die ik ooit heb meegemaakt: het was heel gezellig, we hebben veel plezier gehad en er was belangstelling voor elkaar en ook ruimte voor diepergaande gesprekken. Een absolute aanrader!

Hans    Oktober 2018

DLHS3874  uitzicht

———————————————————————————————–

“Ik heb zo een leuke week gehad!”

Via de website van Can Portell kwam ik op de site van Buen Camino taalschool en dacht ik : waarom niet een week Spaans  gaan doen ?  Charlotte was gelijk enthousiast, ook al was ik geen estudiante op haar taalschool want ik ben niet woonachtig in Haarlem .
Heerlijk vooruitzicht !
En dan is het zover .. we komen in een Spaans paradijsje in een zonovergoten Catalunya . De Masia van Debby is een museum van kleurrijke serviezen , antieke schalen ,brocante kasten , ondeugende hondjes, feeërieke kleurencombinaties , van alles en nog wat , een lust voor het oog….de liefhebber , zoals ik ,raakt niet uitgekeken.  Open de site en je begrijpt wat ik bedoel.
De lessen Spaans zijn helemaal op de conversatie gericht , aan lange tafel in de tuin en in de zon bereiden we de excursies voor die Rob en Charlotte met uiterste precisie voor ons hebben uitgestippeld.
Opdrachten in het Spaans , die ook Spaanssprekend moeten worden uitgevoerd !! Heel erg leerzaam en je steekt ook nog wat op van zaken op ander gebied. Ik wil het eigenlijk niet allemaal benoemen want de verrassing van het programma is nou juist zo leuk!
En steeds weer terugkomend in het prachtige huis waar heerlijk voor ons wordt gezorgd /gekookt en we zelfs een professionele massage kunnen ondergaan .
Ik kan iedereen deze reis aanraden, het is van alles wat , culinair genieten, Spaans spreken , leuke mensen  ontmoeten , nieuwe woorden leren , de waanzinnige mooie omgeving verkennen en dat alles onder de bezielende leiding van Charlotte en Rob!  Ik zou zeggen : verwen jezelf ,ga het doen en geniet net zoals Ik genoten heb !

Nori   oktober 2018

IMG_1780IMG_1553

————————————————————————————-

Para mí, el viaje de España a Girona no solo fue muy educativo. También disfruté de los viajes culturales y me reí tanto que todavía tengo dolor de estómago (2 meses después).

El B&B es súper lindo y confortable y el programa está preparado a la perfección por Charlotte.

¡Puedo recomendarlo a todos!

Sacha    Mei 2018

RNOY9521GEQL9311

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————–

In het voorjaar van 2018 mocht ik als enige jongeman met 14 enerverende dames de curso intensivo in Gerona onder aansturing van Charlotte ondergaan.

Charlotte heeft een uitgekiend en gevarieerd (les)programma op elk niveau opgezet waarbij de dagelijkse afwisseling van educatie en entertainment de gehele week tot een feestje maakt. De keuze en kwaliteit van de locatie in de schitterende omgeving van Gerona ( Can Portell, 123ole) in combinatie met de uiterst gevarieerde en creatieve maaltijden geeft iedereen voldoende ‘voeding’ om je Spaans echt op een hoger plan te brengen.

Fue una experiencia fenomenal.
Jan     Mei 2018
kookles 2
flamengo 1